Trenutno v OŠ Žiri gostimo 8 učiteljev, ki prihajajo iz partnerskih šol (Italija, Bolgarija, Poljska, Nemčija). Danes, na prvi delovni dan, je učitelje pozdravil mladinski pevski zbor OŠ Žiri pod vodstvom g. Andreja Žaklja s tremi mednarodno obarvanimi pesmimi, pozdravil jih je g. ravnatelj Marijan Žakelj in koordinatorica projekta v šoli ga. Maja Brezovar. Koordinatorici žirovske in sicilijanske šole sta podali tudi kratek intervju na lokalnem Radiu Sora.

Nato so učitelji hospitirali pri urah angleščine in povedali tudi kaj o sebi, o šolah, v katerih poučujejo, bili prisotni pri preverjanju znanja idr. Po slovenskem zimskem kosilu (pečenica, žganci in kislo zelje) so imeli daljši koordinatorski sestanek, na katerem so obravnavali različne teme: od razporejanja finančnih sredstev, pregleda vpisanih dogodkov v aplikaciji Mobility Tools, pregledali aktivnosti na portalu eTwinning ter vprašali koordinatorico za mnenje pri odločanju o nekaterih stvareh.

Gostje so se nato v spremstvu žirovske učiteljice odpravili na ogled rudnika živega srebra v Idrijo in razstavo na gradu, ki je osredotočena na industrijski razvoj Idrije in okolice.

Sledita še drugi in tretji dan – upamo, da ravno tako pestra.

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)